Zoekwoorden Analyse: op welk zoekwoord wil ik gevonden worden?

Je nieuwe website? Het eerste wat je moet doen ik een onderwerp zoeken. Ik raad daarbij aan om een onderwerp te kiezen wat je leuk vindt. Op die manier is het makkelijker om te schrijven voor de website en om er iets moois van te maken.

Onderwerp

Wanneer je een onderwerp hebt bepaald moet je gaan brainstormen over welke zoektermen er allemaal bij je opkomen wanneer je aan dit onderwerp denkt. Kortom wat zouden anderen intypen wanneer ze op zoek gaan naar informatie waarop jij schrijft en waarover jouw website gaat.

 

Zoekwoorden Analyse

Wanneer je een lijstje met zoekwoorden hebt ga je naar de gratis keyword tool van Google. Hier kun je de zoektermen intypen en zien hoe vaak er op wordt gezocht. Meervoud e enkelvoud ka al veel uitmaken. Bij geld verdienen op internet kies je dan uiteraard voor de zoekwoorden waar het meest op gezocht wordt. Wanneer je op de eerste plaats staan in de zoekresultaten voor een zoekwoord of zoekterm waar duizend keer per maand op wordt gezocht levert dat je meer bezoekers/klanten op dan wanneer je op de eerste plaats staan voor een zoekwoord of zoekterm waar slechts honderd keer op wordt gezocht.

 

Website naam

Het is het beste als het zoekwoord dat je hebt gekozen ook in je webadres of URL terug komt. Dat is voor de zoekmachines het beste want zo kennen ze de website eerder toe aan een zoekterm. Op de website moet je dan ook de keuze maken om de gekozen zoekwoorden te gebruiken in plaats van de andere woorden die minder bezoekers opleverde. Wanneer de zoekmachines je website dan gaan doorzoeken kunnen ze de link leggen met de zoekopdrachten en de inhoud van de website.

Dit is een belangrijk punt in het leggen van een goede fundering van een website. Neem hiervoor dan ook de tijd en wees zorgvuldig. Een fout die je hier maakt daar heb je de rest van het werken aan de website last van.

Continentaal.nl