Zoekmachine optimalisatie (SEO): wat is dit?

Help!!!!?!?!?! Wat is zoekmachine optimalisatie en hoe doe ik dit? Wanneer de website er staat  is het tijd voor zoekmachine optimalisatie. Ervoor zorgen dat je beter in Google wordt gevonden en dus meer bezoekers krijgt.


 

On-page SEO

Maar voordat we daarmee beginnen eerste nog even wat over zoekmachine optimalisatie gericht op de website zelf. De website moet namelijk goed in elkaar zitten. De URL en de sub-URLen moeten de de juiste woorden bevatten en ook de H1 en H2 tags moeten deze bevatten. Tot slot is ook een meta description belangrijk. Dit zijn allemaal dingen die door de zoekmachines worden gelezen. Dit is dus de eerste stap voor de zoekmachines wanneer ze de website bezoeken. Het is belangrijk dat ze de hele website opnemen want hoe groter een website is hoe meer waard deze is.

 

Backlinks

Vervolgens is het belangrijk bij  dat je zogenaamde backlinks naar je website krijgt. Hiervoor zijn heel veel verschillende manieren. Er zijn website waar je een nieuwe website eenvoudig kunt aanmelden. Dan zijn er in Nederland ook nog de start pagina’s. dit zijn pagina’s met links over een bepaald onderwerp. Voor bijna ieder onderwerp is er wel een start pagina. Hier is het vaak ook vrij eenvoudig om een linkje op te krijgen. De waarde van deze linkjes zijn niet erg haag maar het is een goede eerste stap. Een link die meer waard is, is een link van een pagina op een van de pagina’s op de eerste dertig resultaten. Deze websites scoren hoog en het is dan ook veel waard om hiervandaan een link te krijgen.

 

Waar begin ik als ik het zelf wil doen?

Ik kan hier nog pagina’s vol schrijven over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van backlinks maken/krijgen en ik zal daar op deze blog ook zeker nog meer over gaan schrijven. Voor nu raad ik alvast aan om, net zoals ik gedaan heb, om je aan te melden op forums over zoekmachine optimalisatie. In Nederland zijn deze er nog niet. Ook al zullen bepaalde forums beweren dat, dat wel zo is. Op de Engelstalige forums ligt het niveau nu eenmaal velen malen hoger dus doe er je voordeel mee om daar te leren waar het niveau het hoogst is.

Continentaal.nl