Wat is linkbuilding (= links bouwen naar je site)?

Eenvoudige uitleg wat linkbuilding is: Tegenwoordig heeft men het er steeds vaker over: Linkbuilding. “Linkbuilding is erg belangrijk voor mijn website, dit moet ik ook doen”. Dit is een gedachte die bij veel webmasters opkomt, maar wat is linkbuilding nou precies? Eenvoudig gezegd is linkbuilding niets anders dan “het bouwen van links” naar je website.

 

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Oké, linkbuilding is het bouwen van links naar mijn website. Prima, maar waarom is dat dan zo belangrijk? Zoekmachines, zoals Google.nl, hechten veel waarde aan links die geplaatst zijn naar je website, mits deze van waarde zijn. Links naar je website kun je zien als een soort aanbeveling van de ene website (die een link plaatst) over de andere (waarvan de link is).

Wat zijn goede kwalitatieve links?

Let er bij linkbuilding goed op dat je niet overal zo maar je link gaat plaatsen. Het is belangrijk dat links worden geplaatst op websites met een relevant onderwerp. Daarnaast is het belangrijk dat links in de content van een pagina worden geplaatst. Het liefst dus geen links op een linkpagina of ander soort overzicht waar tig linkvermeldingen staan.

Wat is een goede linkbuilding strategie?

Schrijf strategisch websites aan met de vraag of ze een link naar je website willen plaatsen. Het kan goed zijn dat de andere webmaster hiervoor iets terug wil. Dit kan een link terug zijn, een financiële vergoeding of een andere manier van terugbetaling. Probeer het één-op-één linkruilen te voorkomen, dit heeft namelijk weinig toegevoegde. Zorg dat je link wordt geplaatst met een goede linktekst. Het woord dat namelijk wordt gelinkt aan jouw website heeft waarde voor de zoekmachine. Als er genoeg kwalitatieve links op relevante websites worden geplaatst met hetzelfde zoekwoord zul je op dit zoekwoord hoog scoren in de zoekmachine. Een voorwaarde is nog wel dat je website zoekmachine technisch ook goed in elkaar steekt.

Is dat alles?

Helaas, wil je met je website hoog in Google scoren, dan komt hier een hoop meer bij kijken. Met dit artikel hebben we geprobeerd je een goed beeld te geven van wat linkbuilding is. In volgende artikelen zullen we proberen dieper op dit onderwerp in te gaan en je verder uitleggen hoe je met je website hoger in Google kunt scoren.

LET OP: doe alle linkbuilding ten alle tijden handmatig!

Continentaal.nl