VPS Hosting?

VPS hosting is voor meer professionelere partijen waarbij meer technische kennis vereist is. Heb je deze kennis niet dan moet je absoluut hiermee niet beginnen. Ik heb zelf vroeger verscheidene VPS hosting accounts gehad maar ben daarmee gestopt omdat shared hosting veel minder tijd voor onderhoud vereist.  Maar mocht je een goedkope VPS willen zoeken om het uitproberen of je het aankan dan kun je hier meer info krijgen… 

Anders dan sommigen beweren is het heel goed mogelijk om goedkope VPS pakketten te vinden. In Nederland zijn er legio hosters die een veelvoud aan goedkope VPS pakketten aanbieden. Maar waarop VPS Hosting als een goedkoop ‘shared hosting’ pakket ook afdoende lijkt? Het antwoord op die vraag is relatief simpel: middels VPS Hosting realiseer je direct een hogere laadsnelheid van jouw website, heb je meer ruimte om een website in te richten en vergroot je de veiligheid ervan.

Daar er nu steeds meer goedkope VPS pakketten te vinden zijn, komt deze manier van hosten binnen bereik van een steeds grotere groep webmasters. Goedkope VPS kan worden ingezet voor e-commerce websites, blogs, nieuwssites en ga zo maar door. Daarbij is deze techniek uitermate geschikt voor websites met een enorme hoeveelheid traffic. Dit artikel is bedoeld om meer informatie te geven over VPS en met name over het vinden van goedkope VPS pakketten.

 

De basis achter goedkope VPS Hosting

Een virtual private server is een methode om websites te hosten waarbij elke webmaster zijn eigen virtuele ruimte op een server krijgt. Deze virtuele ruimte is volledig afgesloten van alle andere content op de server en is dan ook alleen toegankelijk voor de webmaster enerzijds en de hoster anderzijds. Dit zorgt voor de ultieme veiligheid daar niemand anders zich toegang tot de server kan verschaffen. Men hoeft niet bang te zijn dat de beveiliging bij goedkope VPS Hosting slechter is dan bij de duurdere varianten. Integendeel, goedkope VPS Hosting is net zo veilig en veel betrouwbaarder dan goedkope shared hosting pakketten. Bij goedkope VPS hosting huurt iedere webmaster dus afzonderlijk een stukje van de server welke hij of zij naar believen kan beheren zonder daarbij hinder van anderen te ondervinden.

 

Goedkope VPS Hosting vinden

Zoals in de inleiding reeds is benoemd zijn er binnen Nederland heel veel bedrijven die VPS Hosting aanbieden. Daarbij expliciet de opmerking, VPS Hosting. Niet alle bedrijven bieden namelijk goedkope VPS Hosting aan. Op het eerste gezicht blijken er veel bedrijven te zijn die deze vorm van hosting aanbieden. Echter, bij goedkope VPS Hosting dient men vaak nog aanvullende functionaliteiten af te nemen. Denk aan een administratiepaneel zoals dat van Directadmin of cPanel. De prijzen voor deze twee extra’s variëren sterk waarbij het verschil kan oplopen tot vele euro’s per maand. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope VPS, dan doe je er dus goed aan om rustig en gestructureerd te zoeken. Een goed startpunt om het beste aanbod te vinden zijn de vele vergelijkingssites die Nederland rijk is. Succes met zoeken!

Continentaal.nl