Twitter & SEO

Twitter is een populair sociaal netwerk. En blijft groeien. Vele bedrijven en e-marketeers weten wat de invloed van Twitter kan zijn op vlak van SEO. Webmasters en SEO consultants proberen dan ook de maximum te halen uit Twitter om in de SERP’s van zoekmachines te belanden. Enkele tips om jou in de goede richting te leiden:

 

 Twitter Gebruikersnaam

Kies zorgvuldig een Twitter gebruikersnaam.  Jouw gebruikersnaam zal deel uitmaken van jouw Twitter URL zoals twitter.com/seomagazinebe. Dit resulteert in een vast of statisch adres dat zal gebruikt worden voor toekomstige indexering in zoekmachines.

Twitter Accountnaam

Naast de keuze van de gebruikersnaam is er ook de acountnaam.Optimaliseer jouw Twitter accountnaam dat jouw merk, product of dienst reflecteert. Deze kan en mag verschillend zijn van jouw gebruikersnaam/URL.

Twitter Integratie & Visibiliteit

Je kan jouw Twitter URL over jouw gehele website integreren met een Call to action voor jouw bezoekers. Integreer ook jouw Twitter URL / icoon in jouw globale footer van de website, dat onderaan verschijnt op elke pagina van jouw website. Het geeft jouw sociale media meer awareness en het verhoogt jouw kansen dat bezoekers jouw zullen volgen op Twitter. Voor SEO doeleinden is het ook van belang: Het geeft jouw Twitter URL een boost bij de zoekmachines.

Twitter Titels en Lead ins

Onhou goed dat de lead-in van elke tweet belangrijk is voor SEO. De lead-in zal ook verschijnen in de zoekresultaten van een zoekmachine.
Probeer zo goed als mogelijk in elke tweet een primair sleutelwoord toe te voegen. Haal voordeel uit zoekwoorden waar veel over gelezen wordt en dit zal jou helpen om tijdelijk jouw tweets optimaal te kapitaliseren. Verlies wel de essentie niet van jouw site of inhoud, en fixeer je niet teveel op deze tip. Dit is complementair en gebruik het wanneer het past voor jou.

Twitter Backlinks

Het is belangrijk om backlinks te introduceren zo gebruikers herleid worden naar jouw inhoud. Het is een feit dat Twitter een opmerkelijke traffic booster is voor bloggers of voor gebruikers dat graag links of inhoud delen. Als je links deelt, gebruik een URL shortener zoals Tiny Url of Bit.ly
URL Shorteners -Wanner je gebruik maakt van die shorteners, wees er zeker van dat de opgegeven URL leidt naar een pagina met veel en goede inhoud. Het is geen geheim dat Twitter gebruikers een drang hebben om informatie te lezen en op te zoeken.
Continentaal.nl