Een langzame website wil niemand; Google waardeert je website minder goed én je bezoeker irriteert zich sneller. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een pagina die langer dan vijf seconden nodig heeft om te laden in veel van de gevallen direct wordt weggeklikt.
Snellere WordPress website
WordPress is een geweldig Content Management Systeem (CMS). De afgelopen tien jaar is WordPress uitgegroeid van simpel bloggingsysteem tot een volwaardig CMS waarmee meer mogelijk is dan met welk ander open source CMS dan ook. Heb je een goed lopende website die op WordPress draait, dan is de kans aanwezig dat je website na een tijdje een stuk langzamer wordt.
Afbeeldingen
Het is van belang dat je de afbeeldingen op je WordPress-website niet zomaar uploadt. Er zijn nog steeds mensen die afbeeldingen direct uploaden nadat ze een foto hebben gemaakt. Dit zijn vaak bestanden van 2 of 3 Megabyte. Dit is veel te groot voor een website!
Open ze dus eerst in Photoshop en sla ze op voor het web (in het juiste formaat), of gebruik een plugin om afbeeldingen te optimaliseren.
Plugins
Ook plugins kunnen je website een stuk langzamer maken. Wij van WordPress Lounge noemen dit “Plugin Overkill”.
Plugins voegen vaak leuke functies toe aan je website, maar vaak zit er ook veel onnodige code in die je website vertraagt of zelfs een server overload veroorzaakt.
Veel functies die simpele plugins met zich meebrengen kun je net zo goed zelf (als je een beetje technisch bent) in je functions.php-bestand toevoegen. Dit scheelt in laadtijd en je bent minder afhankelijk van de maker van de plugin.
Webhosting
Ook webhosting speelt een grote rol als het om laadtijden gaat. Shared webhosting is op zich niets mis mee. Waar wel iets mis mee is, is een grote website hosten voor 50 eurocent per maand. Vaak zit je op een server met veel te veel andere websites en je begrijpt het; dit komt je laadtijden niet ten goede.
Kies dus voor een partij die iets duurder is; je zult er geen spijt van krijgen.