Ontgooglen – negatieve informatie verwijderen van het internet

“Ontgooglen” is een term die gebruikt wordt bij het verwijderen van negatieve informatie over een bedrijf of een persoon op het internet. De term verwijst naar de zoekmachine “Google” waarop je termen of personen op kunt zoeken met behulp van kernwoorden die je kunt intikken. Doordat negatieve informatie zich tegenwoordig snel verspreidt op het internet wordt “ontgooglen door meerdere professionele partijen aangeboden.

Hoe werkt ontgooglen?

Maar hoe “ontgoogle” je jezelf? Ten eerste mag het duidelijk zijn dat het bijna onmogelijk is om die negatieve informatie te verwijderen. Informatie op het internet blijft meestal ergens anders hangen, ook al verwijdert u de informatie op de originele pagina. Het belangrijkste is om te kijken waar alle negatieve informatie en klachten vandaan komen. Als bedrijf kunt u de personen die negatieve informatie verspreiden aanspreken en ze eventueel een grote korting geven op een product.

Een belangrijk deel van “ontgooglen” is het kijken naar de profielen op sociale netwerksites. Deze staan vaak bovenaan bij de zoekresultaten en kun je makkelijk zelf verwijderen. Vaak heb je zelf informatie over jezelf ingevuld en kun je deze gegevens verwijderen of verbergen voor anderen.

In plaats van “ontgooglen” ook zelf een website opstarten waar positieve informatie op staat, bijvoorbeeld een blog. Zet hier regelmatig nieuwe positieve artikelen op zodat de informatie bovenaan in de zoekmachine terecht komt. Op deze manier wordt de kans veel kleiner dat toekomstige klanten negatieve informatie lezen over het bedrijf. Hier kunnen ook sociale netwerksites voor gebruikt worden. In plaats van informatie verwijderen van deze websites kun je ze ook gebruiken om positieve informatie op te plaatsen.

Continentaal.nl