Lokale Zoekmachine Optimalisatie (Lokale SEO)

Het doel van lokale SEO is om meer klanten naar uw bedrijf te krijgen
Lokale zoekmachine optimalisatie (Lokale SEO) draait om met behulp van Google meer bezoekers, klanten en uiteindelijk meer omzet voor je lokale bedrijf te genereren.
img

Wat je als ondernemer wil is je advertentie budget verlagen en je omzet verhogen.

Met lokale zoekmachine optimalisatie is het noodzakelijk eerst te investeren in je online aanwezigheid.

Met online adverteren heb je directe resultaten en met zoekmachine optimalisatie is het noodzakelijk een paar maanden in te investeren voordat je resultaten zult zien. Op termijn is dit de beste investering die je voor je bedrijf kunt maken

Onze Lokale SEO Plan van Aanpak (onze werkwijze):

Icon
Huidige Zoekresultaten
Wat zijn de huidige posities van uw zoekwoorden. Waar wilt u op verbeteren?
Icon
Doelstellingen
Met behulp van het toepassen van zoekmachine optimalisatie technieken willen we uw website beter laten scoren in Google.
Icon
Resultaat!
We willen dat u meer klanten aantrekt in uw zaak & beter in Google gevonden wordt. Meer klanten = meer omzet!

De belangrijkste factoren om goed in Google Lokale zoekresultaten te scoren:

Volgens een grote Amerikaanse studie van lokale zoekmachine resultaten naar de ranking factoren komen een aantal punten naar voren. WIj van continentaal.nl zijn goed up-to-date naar de meest recente factoren om onze klanten op zo efficiënt mogelijke manier hoog in Google te laten scoren.
25%

1. Google Mijn Bedrijf (GMB): 25%

Google Mijn Bedrijf is de meest belangrijke factor om hoog in google lokale zoekresultaten (dus uw bedrijf in uw werk regio hoog te laten scoren). Ook is het belangrijk om uw GMB profiel volledig te hebben ingevuld en volledig te hebben geoptimaliseerd en opgevuld met relevante info van uw bedrijf

17%

2. Backlinks: 17%

Backlinks: Voor een bedrijf om relevant te zijn voor Google lokale zoekresultaten is het belangrijk om kwalitatieve en voor uw branche relevante links van andere sites te hebben. Als restaurant is beter om links te krijgen van websites die gerelateerd zijn aan horeca dan van GSM websites.

15%

3. Review signalen: 15%

Online recensies van Google, Facebook, Eet.nu, Iens.nl, etc maken duidelijk dat een restaurant relevant is in zoekmachine rsultaten. Dus het aantal recensies over de verschillende review kanalen is belangrijk; zowel positief als negatief.

14%

4. On-Page SEO: 14%

Uw on-page SEO is hoe goed uw website geoptimaliseerd is voor Google (juiste gegevens op de juiste plekken, schema.org mark-up, snelheid, en goede code).

11%

5. Lokale Citaties: 11%

Lokale citaties zijn links en vermeldingen op lokale bedrijven pagina's, restaurant overzicht sites en andere online bedrijven gidsen die belangrijk zijn om de relevantie in lokale zoekopdrachten te optimaliseren. Ook is het belangrijk overal consistent dezelfde gegevens te plaatsen om dit te optimaliseren.

10%

6. Gedrags patronen: 10%.

Soms als mensen iets zoeken, dan zoeken ze eigenlijk de concurrent maar weten bijv. niet meer de naam. Via concurrent vinden ze de juiste naam. Andere gedragspatronen zijn click-trough rate (CTR), mobiele kliks naar bellen ipv website bezoek, check-ins via facebook en google.

6%

7. Personalisatie: 6%.

Personalisatie heeft alles te maken met uw eigen smaak/merk/bedrijfsnaam die u unieker maakt en onderscheid van de concurrentie.

3%

8. Sociale signalen: 3%

Sociale media kanalen van uw bedrijf hebben een impact op uw lokale relevantie. Hoewel voor Google de kracht minder impact heeft, is dit wel belangrijk voor mensen om je te vinden via Facebook en Instagram & hun belevingen met hun vrienden te kunnen delen

img

Investeer in uw lokale vindbaarheid en genereer meer omzet!

Er is een duidelijk verschil tussen Lokale SEO en algemene Landelijke SEO. Bij Landelijke SEO wil je overal in Nederland op een zoekwoord goed scoren. Wij specialiseren in het optimaliseren van de lokale zoekresultaten waarbij de doelstelling is meer klanten te leiden naar jouw locatie.

Onze Lokale SEO Focus

Vanzelfsprekend leren we graag wat met onderzoek is gevonden waardoor uw website lokaal beter kan scoren, Wij willen uw online lokale aanwezigheid zorgen voor u ontzorgen, vandaar een totaal pakket.

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

Heden ten dage is het belangrijk om op internet gevonden te kunnen worden. Wij kunnen uw website en structuren zodanig aanpassen, dat deze veel zoekmachine-vriendelijker wordt; zo wordt u sneller gevonden.

Search Engine Optimization (SEO) staat in het Nederlands voor zoekmachine optimalisatie. Door een (gedeeltelijke) herbouwing van uw bestaande websitestructuur en toevoeging van enkele zoekmachine gerelateerde informatie op iedere pagina, wordt uw website beter geïndexeerd door de zoekmachines. Verder zijn en nog tal van opmaak-gerelateerde aanpassingen mogelijk om uw website beter te laten scoren in de zoekmachines, zoals Google.

Google Mijn Bedrijf 25%
Lokale Citaties 20%
Unieke Content / Content marketing 20%
Backlinks 15%
On-Page SEO 10%
Personalisatie 5%
Sociale signalen 5%

Wat is belangrijk voordat we beginnen?

Plan een goede online strategie om meer klanten naar uw bedrijf te leiden!
Icon
Zoekwoorden Analyse
Welke zoekwoorden trekken nu vooral klanten naar uw bedrijf en op welke zoekwoorden wilt u beter scoren?
Icon
Welk Pakket wilt u nemen?
Kiest u voor alleen de meest belangrijke tool bij lokale zoekmachine optimalisatie (pakket Starter) of wilt u ook meer onderdelen met Medium of Top pakket?

Meer voorbeelden van ons werk

Plan een goede online strategie om meer klanten naar uw bedrijf te leiden!

Wilt u meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Een van de interessante technieken binnen de internet marketing is zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines geven zo snel mogelijk een ter zake doend antwoord op de een zoekwoord of meerdere woorden van de gebruiker. Bij het zoeken naar dit antwoord is een zoekmachine zo geprogrammeerd dat het vooral rekening houdt met drie kernmerken; namelijk de inhoud, de populariteit en de techniek. Op basis hiervan wordt de volgorde bepaald van de uitkomst van de zoekopdracht. En met dat resultaat kun je als gebruiker aan de slag.

 

 

SEO is dus zoekmachine optimalisatie

De afkorting SEO is inmiddels een bekende in de online marketing, en een belangrijke sleutel naar het zichtbaar worden op het internet. Het geeft je feitelijk de praktische handvatten om als een goede keuze uit de zoekmachine te komen, en daardoor sluit je aan bij de wens van de gebruiker. En als gebruiker wil je niet vele pagina’s door scrollen om te zoeken naar iets wat op deze manier al voor jou geselecteerd is. Wat een gemak. Deze techniek biedt binnen de marketing de mogelijkheid om gericht te schrijven, en daarmee te streven naar kwaliteit en uniciteit. SEO biedt hiermee de kaders, maar daarbinnen kun je zelf de kleur bepalen.

 

 

Kenmerken van een webpagina

Om terug te komen op de drie kenmerken; het zijn er natuurlijk meer dan dat maar deze zijn zeker het meest bepalend. Het kenmerk inhoud is feitelijk de meest logische. De pagina die je zoekt, zal moeten gaan over het onderwerp wat je aangeeft aan de zoekmachine. Het mooie is dat er bij het zoeken vervolgens ook wordt gekeken naar de kwaliteit. Dus je zoekwoord moet wel voorkomen op de pagina, maar wel in een ratio die aangeeft dat het een kwalitatief goede pagina is, omdat het zoekwoord in de juiste verhouding voorkomt met het totaal aantal woorden. Daarnaast is het goed om te weten of de pagina die je bezoekt vaker bezocht wordt door iemand met de zelfde zoekvraag. Zijn het populaire producten of is het gewilde informatie; dit zijn dingen die mede bepalen of je op de juiste plek bent. En tenslotte wil je in je zoektocht graag terecht komen op een plek die een beetje vlot en gemakkelijk werkt. Dus ook het technische aspect speelt mee in de volgorde. Zoekmachine optimalisatie is voor de aanbieders op internet dus een belangrijke tool om gezien te worden, en om gevonden te worden. In het enorme aanbod is dit dé manier om zichtbaar te zijn en blijven.

 

Lokale Zoekmachine Optimalisatie (Lokale SEO) pakketten*

Wilt u liever alleen een lokale aanwezigheid in Google lokale zoekresultaten & Google Maps verbeteren? Hiermee kunnen we u ook mee helpen. Alle vermelde prijzen zijn excl BTW*
Lokale SEO - Starter Plus
Lokale SEO - Starter Plus
 • Geschikt voor kleinere lokale bedrijven

 • Google Mijn Bedrijf
 • Eigen Google Pagina Beheer & optimalisatie
 • 2 Google Mijn Bedrijf Posts per week

 • Starter Plus Lokale Zoekmachine Optimalisatie

 • Content marketing Uw online autoriteit vergroten volgens het principe van inbound marketing.
 • on-page SEO uw website helpen optimaliseren voor Google
 • Google Maps Optimalisatie uw website beter vindbaar maken in Google Maps zoekresultaten.
 • Linkbuilding wij maken relevante content die linken naar uw website
 • Lokale Citaties Plaatsing van uw bedrijf op belangrijke bedrijven pagina's


 • Totaal Maandelijks
 • Totaal 25 uren per maand Werkzaamheden
 • Wilt u extra uren werkzaamheden? dit kan voor €50 per uur
 • Maandelijkse rapportage van behaalde resultaten


1150/p.m.

Meer info
dots
Lokale SEO - Medium Plus
Lokale SEO - Medium Plus
 • Geschikt voor kleinere tot middelgrote lokale bedrijven

 • Google Mijn Bedrijf
 • Eigen Google Pagina Beheer & optimalisatie
 • 3 Google Mijn Bedrijf Posts per week

 • Medium Plus Lokale Zoekmachine Optimalisatie

 • Content marketing Uw online autoriteit vergroten volgens het principe van inbound marketing.
 • on-page SEO uw website helpen optimaliseren voor Google
 • Google Maps Optimalisatie uw website beter vindbaar maken in Google Maps zoekresultaten.
 • Linkbuilding wij maken relevante content die linken naar uw website
 • Lokale Citaties Plaatsing van uw bedrijf op belangrijke bedrijven pagina's


 • Totaal Maandelijks
 • Totaal 45 uren per maand Werkzaamheden
 • Wilt u extra uren werkzaamheden? dit kan voor €50 per uur
 • Maandelijkse rapportage van behaalde resultaten


2250/p.m.

Meer info
dots
Lokale SEO - Top Plus
Lokale SEO - Top Plus

 • Geschikt voor middelgrote tot grotere lokale bedrijven

 • Google Mijn Bedrijf
 • Eigen Google Pagina Beheer & optimalisatie
 • 4 Google Mijn Bedrijf Posts per week

 • Top Plus Lokale Zoekmachine Optimalisatie

 • Content marketing Uw online autoriteit vergroten volgens het principe van inbound marketing.
 • on-page SEO uw website helpen optimaliseren voor Google
 • Google Maps Optimalisatie uw website beter vindbaar maken in Google Maps zoekresultaten.
 • Linkbuilding wij maken relevante content die linken naar uw website
 • Lokale Citaties Plaatsing van uw bedrijf op belangrijke bedrijven pagina's


 • Totaal Maandelijks
 • Totaal 65 uren per maand Werkzaamheden
 • Wilt u extra uren werkzaamheden? dit kan voor €50 per uur
 • Maandelijkse rapportage van behaalde resultaten


3250/p.m.

Meer info
dots
90 dagen Lokale SEO Garantie voorwaarden
 • Deze voorwaarden voor alle lokale SEO pakketten zowel van de aparte lokale SEO pakketten op deze pagina als de SEO onderdelen van de lokale aanwezigheid pakketten Starter, Medium & Top.
 • Niet geldig op de Google Mijn Bedrijf & Facebook pakketten en ook niet op de onderdelen Google Mijn Bedrijf & Facebook onderdelen bij de lokale aanwezigheid pakketten.

 • UNIEK 90 dagen garantie* wij garanderen dat u binnen 90 dagen tijd positieve verandering zult hebben in Google.nl zoekresultaten.
 • Mochten onze SEO werkzaamheden binnen 90 dagen tijd geen positieve verandering brengen op uw website, dan geven we tot maximaal 3 maanden extra kosteloze SEO diensten totdat uw resultaten zijn verbeterd

 • *Voorwaarden van deze garantie*
 • > uw website is minimaal 2 jaar oud
 • > u heeft geen bestaande spam backlinks op uw site (dit onderzoeken we a.d.h.v. Moz, Ahrefs en Semrush)
 • > mochten onze SEO werkzaamheden binnen 90 dagen tijd geen positieve verandering brengen, dan verlengen we de dienst gratis elke keer een maand tot u resultaat boekt tot maximaal 3 maanden.
 • > Deze garantie is alleen gedurende de 90 maanden van de dienst geldig, mocht u langer deze dienst afnemen dan vervalt de garantie na verloop van de 1e 90 dagen.
 • > Alle facturen over de 1e 90 dagen moeten allen volledig en tijdig zijn betaald.
 • > U mag zelf geen (spam) backlinks of SEO elders bestellen
 • >Bij tussentijdse opzegging voor voltooiing van de looptijd van 90 dagen, vervalt de garantie

 • Maandelijkse rapportage van behaalde resultaten

* Bij on-page optimalisatie van de website is het noodzakelijk dat het een WordPress website is. Andere type websites kunnen we niet optimaliseren

Wilt u lokaal beter scoren in Google? Maar waarom de 90 dagen garantie op Medium & Top Plus pakketten?

De achterliggende reden hierhoor is dat wij op nettere manier links bouwen waarna de resultaten ineens rondom een Google update vooral sterk naar voren komen. Het resultaat van hiernaast met de site van Wereldkeuken Westzaan is het resultaat van 4 maanden de website oprimaliseren en goede links bouwen. Vaak duurt SEO 2-3 maanden voordat de echte sterke effecten duidelijk worden. De recente Google 'Florida' Algoritme Update heeft niet alleen bij wereldkeukenwestzaan.nl een groei van +88% groei in bezoekers opgeleverd maar ook bij onze andere sites tussen de 50-400% groei in bezoekers aantallen geleid. Allemaal op basis van onze assumptie hoe we SEO zien. En gelukkig was onze redenatie de juiste.
img
img

Hieronder het voorbeeld wat de werkzaamheden van 4 maanden het Lokale SEO Top pakket voor de site van Wereldkeuken Westzaan heeft gedaan: in de maand Maart de maandelijkse bezoekers +88%

img

Google Florida 2 Algoritme Update: De grootste algoritme update die google sinds 2003 heeft uitgevoerd. 

De eerste Google Florida Alogritme update heeft in 2003 ervoor gezorgd dat hoe we zoekmachine zoeken ander bekijken en de beste zoekresultaten kregen en andere zoekmachines die eerst de wereld domineerden van de kaart veegden: ilse.nl (vroeger #1 in NL), Altavista.com (voor Google de #1 van de wereld), Yahoo.com (nog wel bekend, vroeger #2), Excite.com (vroeger #3), AOL.com (die vroeger ook Time Warner, moederbedrijf van CNN had overgenomen voor 20 miljard)

Google Florida: The Update That Changed SEO Forever

Gone were the spammy tactics of the previous decade – the keyword stuffing, the use of multiple sites under the same brand, invisible text, and hidden links.

Webmaster World had decided to name updates in hurricane style, and with “F” up next and Pubcon Orlando just a few weeks away, Brett Tabke said he couldn’t resist the urge to call it Florida."

bron: https://www.searchenginejournal.com/google-algorithm-history/florida-update/ 

Wat heeft Google Florida 2 Algoritme Update voor ons betekend?

Eigenlijk nog meer bevestiging dat hoe wij naar SEO kijken kennelijk de juiste richting is om naar toe te werken; je eigen website moet groeien als een autoriteitswebsite.

Searchenginejournal.com kopt met de nieuwe update: “Google Update Florida 2 – It’s a Big One"

In deze update gaat heel veel op de schop en lage kwaliteit websites worden afgestraft en sterke sites krijgen een harde schop onder hun kont en groeien als een raket omhoog!

Wat is content marketing?

Inbound marketing & content marketing: wat is dit exact?

Wat houdt content marketing in?

Als je wilt weten wat content marketing betekent zullen we eerst naar de Engelse betekenis van het woord moeten kijken. Met content wordt namelijk bedoelt: inhoud. Inhoud is op zich nietszeggend, maar inhoud die aansluit bij de behoefte van de ontvanger is ineens heel interessant binnen de marketing. Dus het aanbieden van informatie of een product op internet wat aansluit bij een behoefte waarvan je vooraf hebt onderzocht dat deze er is, is vanuit de marketeer een perfecte manier om aandacht te krijgen en bezoekers. Het mooie van deze werkwijze is de interactie, want zonder informatie van de gebruiker weet je niet wat er leeft onder deze groep. Je bepaalt dus samen de volgende stap.

 

Content marketing: wie bepaald wat goed is?

In steeds grotere mate bepaald de klant, gebruiker wat goed is en wat interessant is. Communicatie met deze klant is dus heel belangrijk, zij bepalen mee of dat wat jij te bieden hebt de moeite waard is. Als je ergens in geïnteresseerd bent is vaak de eerste stap: even google-en. Leuk dat een bedrijf zegt dat zij het beste product hebben, maar wat zeggen mijn vrienden op social media hiervan? Wat is de ervaring van de gebruikers? De reviews van gebruikers zijn een bron van inspiratie voor content marketing, en geven richting aan de inhoud.

 

De klant weet het wel

Marketing op basis van inhoud legt een verbinding tussen de aanbieder en de gebruiker. Want ook al weet je als gebruiker misschien niet altijd wat je zoekt, je weet vaak heel goed wat je niet wilt. In gesprek met elkaar is het vinden van de inhoud die daar tussen in ligt. Voor een marketeer een geweldige uitdaging om te zorgen dat dit gesprek ontstaat en op basis van de uitkomsten de klant of gebruiker te geven wat hij zoekt. Het is prettig om te merken dat je naar je geluisterd wordt en we bewust of onbewust slaan we deze informatie op. ‘Hier ga ik zeker nog eens naar terug’, of ‘hier moet je echt eens gaan kijken’.

 

De kracht van social media

Een uitgelezen plek om het gesprek aan te gaan en informatie te halen en brengen is social media. Juist omdat veel klanten en gebruikers veel tijd besteden op deze plekken, zie je ook steeds vaker ontstaan dat dit een locatie is waar informatie wordt gedeeld over producten, nieuws, en andere wetenswaardigheden. Meningen worden graag en veel gegeven, en zijn een onderdeel geworden van de waarde bepaling van de informatie. Een wereld vol kansen.

Wilt u lokaal beter scoren in Google? Neem dan met ons contact op!

Wij hebben meer dan 15 jaar lang website hoog in google laten scoren en al jarenlang voor grote wereldkeuken & wok restaurants de online marketing geregeld!
Message sent!

Zoekmachine Optimalisatie

Continentaal.nl geeft zoekmachine optimalisatie advies voor het verbeteren van de positie of rangschikking in zoekmachines zoals Google.

We bieden verschillende diensten aan op het gebied van Zoekmachine Optimalisatie. Help uw bedrijf om beter gevonden te worden op internet!

Algemene Aanpak bij zoekmachine optimalisatie:

Trefwoord / Relevante zoekwoorden onderzoek:

Op welke trefwoorden wordt veel gezocht en welke trefwoorden worden door de concurrenten gebruikt. Daarnaast concrete tips voor het aanpassen/bewerken van trefwoorden op basis van de resultaten.

Concurrentie Link Analyse:

Onderzoek naar de posities van concurrenten op de geidentificeerde zoekwoorden
Links onderzoek naar de plekken waarvandaan gelinkt wordt naar de concurrent, met als doel meer inkomende links te krijgen naar de eigen pagina.

On-page SEO:

Opbouw van de site (technisch) met verbeterpunten voor de eigen site.
Hieruit volgt een concreet zoekmachine optimalisatie advies voor uw website, met een stappenplan voor het verbeteren van uw website. U kunt hierbij kiezen of u zelf de aanpassingen doorvoert, of deze door laten voeren door Continentaal.nl.

Implementatie van Zoekmachine-optimalisatie-advies:

Behalve het opstellen van een advies, bestaat er in veel gevallen een directe behoefte aan implementatie van de adviezen. Zoekmachine optimalisatie is door u als bedrijf zelf uit te voeren, mits u tijd en energie steekt in het leren verbeteren van uw zoekmachine positie.

Bij veel bedrijven ontbreekt deze extra tijd. Continentaal.nl regelt in dat geval voor u de implementatie van de adviezen. Dit gebeurt zowel op uw website zelf, door middel van grotere en kleinere aanpassingen, als op andere websites.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!