Linkbuilding is een noodzaak

Linkbuilding is een belangrijk aspect wanneer men een SEO campagne opzet. Het bepaalt deels jouw succes. Hieronder enkele tips die je zeker vooruit kunnen helpen in een goede SEO campagne.

Linkbuilding is een noodzaak

Linkbuilding is een belangrijk aspect wanneer men een SEO campagne opzet. Het bepaalt deels jouw succes. Hieronder enkele tips die je zeker vooruit kunnen helpen in een goede SEO campagne.

  1. Schrijf artikels van hoge kwaliteit en goede inhoud– Artikels van goede kwaliteit zullen ervoor zorgen dat het natuurlijk verkeer via inkomende links verhoogd wordt. Het betere type artikel is datgene dat informatief is voor jouw bezoeker of doelgroep. Vaak proberen mensen een oplossing te zoeken via zoekmachines om hun probleem op te lossen. De betere opmaak voor een opmaak is bijvoorbeeld een top tien lijst op te stellen, onderzoeken en research uit te leggen of een how-to artikel neer te pennen zodat gebruikers een snelle oplossing kunnen vinden om hun probleem op te lossen.
  1. Gebruik een externe blog zoals Wordpress–  Een blog op jouw website gebruiken is een geweldige manier om interne links naar pagina’s te bouwen. Het draagt ook bij tot een pagina hoger laten scoren in zoekmachines. Wanneer men periodiek een blogartikel zou plaatsen met als doel om links te creëren naar andere pagina’s,  zal dit bijdragen tot een goede score. Naast het voordeel van interne links, zal een blog bijdragen tot de dynamiek van jouw website. Het houdt jouw website up to date, en nieuwe inhoud zal zorgen voor terugkerende bezoekers.
  1. Deel de artikels via Facebook en Twitter– Een artikel heeft aandacht nodig, en om de aandacht te trekken kan je best jouw artikel delen via sociale media platformen. Deel de inhoud van jouw website en artikels, voeg Tweet en Facebook buttons toe aan jouw website. Wanneer lezers enthousiast zijn over de inhoud van het artikel, zullen ze dit zeker willen beoordelen, of dit meedelen aan andere mensen.
  1. Schrijf gastenartikel op andere blogs-Je kan concullega’s contacteren en hen voorstellen om een gastenartikel te schrijven voor hen. Het zal afhangen van de blog waar je voor zou schrijven, maar je kan ongelooflijke vindbaarheid creëren naar jouw eigen site door enkel ‘te verschijnen’ op iemands anders blog. Als je kan om een link naar jouw eigen blog of website te plaatsen binnenin het artikel kan dit jou heel wat resultaat opleveren. Je zou op zijn minst een kleine bio of bedrijfsinfo plaatsen onderaan het artikel.
Continentaal.nl