Hoe vergroot je de vindbaarheid van je website?

Een groot probleem voor veel ondernemers is het verkrijgen van bezoekers op zijn/haar website. Ook vrij logisch aangezien veel bedrijven niet meer dan 15 pagina’s hebben en totaal niet gebruik maken van linkbuilding. Maar wat is de correcte manier om meer bezoekers te krijgen op jouw website?

Voordat je begint met het doorvoeren van zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat je begrijpt dat bezoekers niet zomaar even op je website komen. Om vindbaar te worden via de zoekmachine zijn een aantal factoren belangrijk. Beschikt je website over kwaliteit, hangt Google een positieve waarde aan je website. Maak je gebruik van pagina’s? Ben jij continue bezig met het uitbreiden van je website? Krijg je inkomende links op je pagina’s?

De kwaliteit van je website.

Natuurlijk vind iedereen dat zijn/haar website er goed uitziet en over kwalitatief sterke teksten beschikt, maar is dit wel zo? Maak je gebruik van een systeem zoals WordPress dan is het belangrijk dat je een SEO plug-in installeert. Zorg dat je zoektermen gebruikt in je titel en pagina’s. Optimaliseer jouw teksten zodat je per tekst een enkele zoekterm aanpakt.

Uitbreiden van uw website en zoekmachine optimalisatie.

Doordat je per tekst een enkele zoekterm verwerkt breidt je automatisch je website extreem uit. Veel kleine ondernemers hebben alleen een klein beetje info over hun producten online en jammere hiervan is dat Google dit niet goed genoeg vind als je relevant bent in veel zoekopdrachten anders dan je eigen bedrijfsnaam. Waarom is dit? Heel simpel: door veel relevante informatie dat past bij je dienst of product kan google dit zien. Dus wanneer je meer relevante informatie heeft denkt Google: “Hé! deze website heeft ook info over Producten A, B, en C dus als iemand A, B en C zoeken dan kunnen ze ook op deze website dit vinden”. Als je te weinig informatie hebt dan denkt Google: “Okay, winkel 101 verkoopt alleen product A of winkel 101 heet gewoon winkel 101 en heeft geen info over producten dus kan ik google zoekers ook niet info over producten aanbieden”

Zorg dat je website over minimaal 3 pagina’s beschikt met ieder 300-500 woorden kwalitatieve informatie. Zorg er tevens voor dat de zoektermen verwerkt worden in het begin van de titels en ongeveer 2% in je teksten. Hoe meer pagina’s hoe groter de kans wordt dat je op verschillende strings getoond wordt. Je zult zien dat je bezoekersaantallen zullen stijgen zonder dat je ook maar bezig bent geweest om de zoekmachine te beïnvloeden met linkbuilding-technieken.

Strategie voor linkbuilding

Zorg dat jouw nieuwe pagina’s inkomende links krijgen van websites binnen je doelgroep en zeer sterke websites. Inkomende links geven een beeld hoe belangrijk jouw website is. Hoe meer links des te belangrijker jouw pagina is. Natuurlijk ligt het wel iets ingewikkelder, maar zorg dat je inkomende links krijgt van belangrijke websites en websites in jouw branche.

Continentaal.nl