Hoe maak je de perfecte keuze voor jouw webhosting?

Je gaat een nieuwe website maken en je wilt direct gebruik maken van de perfecte webhosting, maar bestaat de perfecte webhosting wel en waar moet ik op letten wanneer ik webhosting ga aanschaffen.

Kies voor een betrouwbaar en stabiel webhosting bedrijf

Nu zul je vast denken, tjah hoe weet ik of een bedrijf stabiel en betrouwbaar is? Nou er zijn wel degelijk belangrijke factoren waar je op kunt letten. Hoe lang is het bedrijf bijvoorbeeld al actief binnen de webhostingbranche? Professionele ondernemingen zijn op zijn minst al 5 jaar actief, uiteraard zijn er uitzonderingen.

Een belangrijke factor voor mij is de aanwezigheid van hulpmiddelen, waaronder handleidingen en tutorials. Je wilt namelijk in geval van calamiteiten snel en eenvoudig je probleem op kunnen lossen zonder dat je contact hoeft te zoeken met de service desk. De service desk is een belangrijk onderdeel van een goede samenwerking, aangezien dit het enige aanspreekpunt is met het bedrijf. Laat de kwaliteit van de service desk en klachtafhandeling te wensen over, dan weet je genoeg.

Om nog even terug te komen op bovenstaande factor, kijk na betrouwbare reviewwebsites, zoals Trustpilot, waar je kunt reageren met je klantid. Je ziet al snel hoe het bedrijf reflecteert en met calamiteiten omgaat aan de hand van de beoordelingen van klanten. Naar mijn mening zijn positieve reviews de belangrijkst factor voor een succesvolle samenwerking.

Indicatoren voor de betrouwbaarheid van een webhosting bedrijf

  • Professioneel webdesign
  • Professionele afhandeling van calamiteiten
  • Professionele opbouw van handleidingen en tutorialwiki’s
  • Professionele blog die wekelijks bijgehouden wordt
  • De grootte van het bedrijf qua medewerkers
  • De leeftijd van het bedrijf
  • Klantbeoordelingen

Zelf heb ik webhosting pakketten bij Bluehost (raad ik eigenlijk niet aan; veel van mijn sites op Bluehost zijn wel eens gehacked), Hostgator (ik heb deze al ca 15 jaar en ben ermee tevreden), Versio (was vroeger goedkoop en ik was vroeger ook één van de eerste versio klanten maar ga deze opzeggen / af laten lopen want ze hebben de prijzen bij verlenging vervijfvoudigd), Siteground (deze site zit op Siteground) en Google Cloud Platform (snelste maar meest complexe; afgeraden als je niet kan programmeren). Wat blijft er dan over Siteground en Hostgator: 2 Amerikaanse hosts. Niet de goedkoopste maar wel de meest uitgebreide klantenservice en echte hulp. Ik heb ook vroeger ook andere hosts geprobeerd maar ben daarmee gestopt waaronder: junga, exsilia, duocast, pcextreme, intention (mijn 1e webhosting en was wel goed maar duur), one.com.

Continentaal.nl